Μάθε περισσότερα
Σπούδασε ποδολογία
Σήμερα τα προβλήματα των άκρων είναι ποικίλα, κυρίως των κάτω, από μια απλή υπερκεράτωση έως τη λύση του δέρματος και από μια απλή κοπή ενός νυχιού έως τις βλάβες αυτού.
Η περιποίηση των άκρων σήμερα έχει αλλάξει. Πριν από χιλιάδες χρόνια η περιποίηση τους συνηθιζόταν ως πολυτέλεια και την απολάμβαναν μόνο άρχοντες, κυβερνήτες και πλούσιοι.
Σήμερα χάρις την εφαρμογή του κλάδου της ποδολογίας την απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών επιπέδων.
Η αποκλειστική παρακολούθηση & θεραπεία των ασθενών με συγκεκριμένες παθήσεις κυρίως των κάτω άκρων, ανήκει σήμερα στην ειδικότητα του ποδολόγου.
Μετά τη διάγνωση του ειδικού γιατρού, αυτός θα προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην ελάττωση του ενοχλήματος και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας.
Εικοσιοκτώ (28) οστά, 31 τένοντες, 19 μύες, 30 κλειδώσεις και 107 σύνδεσμοι. Υποστηρίζονται από 7.200 νευρικές απολήξεις, μεγάλο μήκος νεύρων & αγγείων, και περίπου 125.000 ιδρωτοποιούς αδένες.
Όλα τα παραπάνω, είναι τα ανατομικά στοιχεία, που αφορούν το πόδι και εξασφαλίζουν την καλή στάση και βάδιση, καθώς και την ικανότητα ισορροπίας και τρεξίματος.
Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, καθώς η υγεία των ποδιών είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη και η απώλεια της οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα. Έρευνες έχουν δείξει πως 6 στους 10 ανθρώπους ταλαιπωρούνται από κάποιο πρόβλημα στα πόδια.
Το ανθρώπινο πόδι μπορεί να παρουσιάσει διάφορες δυσλειτουργίες, δερματικές και ονυχικές αλλοιώσεις. Μπορεί επιπλέον από διάφορες αιτίες να υπάρξουν ενοχλήματα και πόνοι στο μετατάρσιο, στους αστραγάλους, στα γόνατα, αλλά και στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, που “φορτίζεται” εξαιτίας μιας πάθησης που βρίσκεται στο πόδι.
Σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα στα κάτω άκρα, προέρχονται από μια συστηματική νόσο, όπως είναι διάφορες ρευματικές παθήσεις, ο ζαχαρώδης διαβήτης κλπ...
Μετά τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ποδολόγος είναι χρήσιμος και απαραίτητος. Συνολικά οι υπηρεσίες των ποδολόγων υποστηρίζουν το έργο των κλινικών γιατρών. Η συνεργασία τους μπορεί να δώσει το μέγιστο δυνατό, θεραπευτικό & λειτουργικό αποτέλεσμα.