fbpx

Σπούδασε τώρα!! Με εγγυημένο αποτέλεσμα!!


Οι εναλλακτικές μέθοδοι ομορφιάς & ευεξίας, αποτελούνται από μια μεγάλη γκάμα μεθόδων, οι οποίες βασίζονται στη βασική αρχή ότι είμαστε μια ενότητα νου και σώματος και όχι ένα σύνολο από διαφορετικά όργανα. Αποτελούμαστε από αλληλοσυνδεόμενα συστήματα ενέργειας που διατρέχουν όλο μας το σώμα και όταν μπλοκάρεται ή διαταράσσεται η λειτουργία τους, εμφανίζονται με διάφορα συμπτώματα.
Έτσι προέκυψε η ανάγκη λοιπόν πολλοί θεραπευτές επιστήμονες να αναβιώσουν αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και λαμβάνουν υπ όψιν τους τον «εσωτερικό» και «εξωτερικό» άνθρωπο. Έτσι δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για επαναπροσδιορισμό της φύσης του ανθρώπου και τον βοηθούν όχι μόνο να ανακουφιστεί από διάφορα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα τον εσωτερικό του εαυτό.
Αξίζει να δώσουμε προσοχή στις εξελίξεις της επιστήμης όσον αφορά τον τομέα των εναλλακτικών μεθόδων ομορφιάς και ευεξίας, όπου συχνά συναντούμε νέες έρευνες και μελέτες που αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους . Το σύστημα των περισσότερων είναι πολύ απλό, διεγείρεται ήπια η αυτοθεραπευτική ικανότητα του ίδιου του οργανισμού, ώστε να επιφέρει θετικά αποτελέσματα


Εναλλακτικές μέθοδοι:


1. Σιάτσου

Το shiatsu έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή κινεζική θεραπευτική (TCM), και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε όλον τον κόσμο.Το Shiatsu είναι ένας τύπος ευεργετικού -μασάζ ο οποίος αναπτύχθηκε κυρίως στην Ιαπωνία. Το όνομά του που προέρχεται από τον ιαπωνικό όρο "πίεση των δακτύλων", περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, η οποία πίεση μεταφέρεται από το ένα σημείο στο άλλο σε μια ρυθμική ακολουθία.


2. Ρέικι.

Το ρέικι ανακαλύφθηκε στο Κίοτο της Ιαπωνίας το 1926 από τον Μικάο Ουσούνι και μετά τη δεκαετία του 70 άρχισε να διδάσκεται στη δύση. Βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού και τη διάθεση και επιφέρει ήπια αποτοξίνωση και ψυχοσωματικό καθαρισμό.
Ρέικι είναι το χέρι που θεραπεύει με τις γραμμές του ρέικι.
Στα ιαπωνικά ρέι σημαίνει συμπαντικό ή πνευματικό και κι σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια. Σήμερα το ρέικι εξασκείται και διδάσκεται σε όλες τις πόλεις όλων των χωρών του κόσμου. Είναι μια φυσική θεραπευτική τεχνική που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω του απαλού αγγίγματος των χεριών πάνω στο σώμα. Η εκμάθησή του περιλαμβάνει 3 στάδια στα οποία το άτομο αφυπνίζει την έμφυτη φυσική του ικανότητα να δίνει ενέργεια με τις παλάμες του. Το άτομο μπορεί να βιώνει την ενέργεια του μυός σαν κάψιμο, μυρμήγκιασμα, ηλεκτρισμό, δόνηση, κύμα ροής ή κρύο. Το άγγιγμα του ρέικι δίνει βαθιά ηρεμία χαλάρωση, γαλήνη. Και ενώ γενικά είναι ασφαλείς μέθοδοι όταν γίνεται από ειδικευμένο επαγγελματία, ορισμένα άτομα πρέπει να προσέχουν και να συμβουλευτούν το γιατρό τους αρχίσουν. Για παράδειγμα, να ενημερωθούν αν υπάρχει κάποια ανησυχία να εφαρμοστούν σε ασθενείς, σε εγκύους κ.ο.κ


3. Πιεσοθεραπεία

Η πιεσοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, και βοηθάει, στον πονοκέφαλο, στο στρες, τις ναυτίες, αλλά και στους κοιλιακούς πόνους.
Στην πρακτική της πιεσοθεραπείας, χρησιμοποιούνται κυρίως τα χέρια (οι αγκώνες ή τα πόδια). Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο, που μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι από το ίδιο το άτομο. Αυτό που χρειάζεται είναι καταρχήν η χαλάρωση σώματος και νου, μέσω βαθιών αναπνοών. Στη συνέχεια, ανάλογα με το σημείο της ενόχλησης, εφαρμόζεται εκεί μια απαλή αρχικά πίεση μέσω των δαχτύλων και στη συνέχεια μικρές μαλάξεις με λίγο μεγαλύτερη ένταση. Σκοπός της πιεσοθεραπείας είναι η αυτοΐαση και αυτό- ανακούφιση του ίδιου του οργανισμού, μέσω της απελευθέρωσης της ενέργειας που ρέει μέσω των καναλιών.


4. Αρωματοθεραπεία

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται κυρίως μέσω εισπνοών ή μέσω μασάζ σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Η θεραπευτική μέθοδος της αρωματοθεραπείας χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια από εκχύλισμα φύλλων, λουλουδιών, καρπών και ριζών, για να φέρουν χαλάρωση και ανακούφιση στο άτομο. Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση του στρες και της έντασης, αλλά και για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, της κατάθλιψης, της έντονης έντασης κλπ.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των λουλουδιών είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων και η τεχνική της αρωματοθεραπείας βασίζεται ακριβώς σε αυτό. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ολιστική αντιμετώπιση μιας ενόχλησης ή αδιαθεσίας, αφού και εδώ το σώμα γίνεται αντιληπτό ως μια ενότητα αλληλοσυνδεόμενων χαρακτηριστικών.


5. Ρεφλεξολογία

Τα οφέλη της, είναι πολλά με κύρια την ανακούφιση από το στρες, τους χρόνιους πόνους, την κόπωση, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και πολλά ακόμα. Πρόκειται για μια τεχνική, η οποία μαθαίνεται και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και από το ίδιο το άτομο. Όπου μέσω της πίεσης σε ένα σημείο, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα τονώνεται.
Η αρκετά διαδεδομένη εναλλακτική θεραπευτική αυτή μέθοδος λειτουργεί κυρίως μέσω εφαρμογής πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα χέρια, πόδια, στο πρόσωπο ή στα αυτιά. Αυτά τα σωματικά μέρη θεωρείται ότι αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του οργανισμού μας. Η βασική φιλοσοφία πίσω από αυτό είναι ότι μαλάσσοντας αυτά τα σημεία, ο θεραπευτής θα επαναφέρει τα αντίστοιχα πάσχοντα σημεία του σώματος σε ισορροπία και σωστή λειτουργία.

6. Μέθοδοι Μασάζ:


Relax Antistress Massage.
Σουηδικό Μασάζ.
Αθλητικό Μασάζ (Sport Massage).
Ινδικό Μασάζ Κεφαλής.
On site Massage (μάλαξη καρέκλας, chair massage).
Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία .
Μασάζ Εγκυμοσύνης (Prenatal Massage).
Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας (Cellulite Massage).
Λεμφικό Μασάζ (Lemphatic Massage).


Κλείσε θέση τώρα και κέρδισε την έκπτωση που δίνουμε στους νέους σπουδαστές. Για να επωφεληθείς την προσφορά, ή να μάθεις περισσότερα για τα τμήματα, Εναλλακτικών μεθόδων, Ομορφιάς & Ευεξίας - Μασάζ & Ρεφλεξολογίας, συμπλήρωσε τη φόρμα και θα σε καλέσουμε εμείς.
Ή τηλεφώνησε μας στο 2118001005

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.
211 8001005 2118001005

Στείλτε το μήνυμα σας

Βρείτε μας στον Χάρτη

 


BEAUTY MASTER

Η Σχολή - Εγγραφές - Επικοινωνία

Νικ. Πλαστήρα 29 Νέα Ερυθραία ΤΚ 14671 Τηλ. 2118001005