Σχολή Αναγνωρισμένη από το Κράτος. Πιστοποιημένο κέντρο σπουδών ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1  Λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο Ν.4093/2012, με Α.Π. 15106/2016 & Αρ. αδείας 2101342 του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Ζωγραφική σώματος και προσώπου, είναι η τέχνη του σώματος. και κατατάσσεται στα special effects
Σε αντίθεση με τα τατουάζ, η ζωγραφική σώματος είναι προσωρινή, εφαρμόζεται πάνω στο ανθρώπινο δέρμα και μπορεί να διαρκέσει από αρκετές ώρες έως και πολλές εβδομάδες, (όπως τα «τατουάζ χένας» που διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες). Το  body painting αφορά ολόκληρο το σώμα, ενώ το Face painting περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο.
Επίσης τα προσωρινά τατουάζ, που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν  για την διακόσμηση του σώματος και του προσώπου όπως «Glitter τατουάζ» κλπ, μπορούν να διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα, ανάλογα με τη υφή του σώματος του μοντέλου.

Στον ανεπτυγμένο κόσμο
Ξεκίνησε η αναβίωση της ζωγραφικής σώματος, στη δυτική κοινωνία από το 1960, που εν μέρει προκλήθηκε από την απελευθέρωση των κοινωνικών ηθών, σχετικά με το γυμνό και συχνά χρησιμοποιείται για εντυπωσιασμό σε επιδείξεις.
Μάλιστα λέγεται πως το 1933 στο Σικάγο, ο Max Factor, ο πρεσβύτερος και το μοντέλο Sally Ραντ, συνελήφθησαν για δημόσια πρόκληση, επειδή είχε το σώμα της ζωγραφισμένο με το νέο make-up το οποίο ήταν σχεδιασμένο για ταινίες του Χόλλυγουντ
Η Ζωγραφική του σώματος  μερικές φορές χρησιμοποιείται ως μέθοδος για να   κερδίσει την προσοχή σε πολιτικές διαμαρτυρίες.
Φυσικά δεν αφορά πάντα μεγάλα κομμάτια ζωγραφικής, σε πλήρως γυμνό, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει μικρότερα κομμάτια, ώστε να προβάλλονται και να τονίζονται σημεία που εμείς επιθυμούμε.

Φεστιβάλ
Φεστιβάλ ζωγραφικής Body painting & Face painting, διοργανώνονται  κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες ζωγράφους του σώματος, καθώς επίσης παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και για τους ερασιτέχνες.
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Bodypainting στην Pörtschach στην Αυστρία, είναι το μεγαλύτερο γεγονός τέχνης, στο θέμα bodypainting και χιλιάδες επισκέπτες προσέρχονται για να θαυμάσουν το υπέροχο έργο των συμμετεχόντων.
Η Αυστραλία έχει  μια σειρά από φεστιβάλ, και κυρίως το ετήσιο Body Art Festival της Αυστραλίας στο Eumundi, Queensland.
Στην Ιταλία επίσης η Rabarama που διεξάγεται κάθε χρόνο, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Με περιοδεία στις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, είναι μια διαφορετική εκδήλωση, που επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική πλευρά της ζωγραφικής σώματος, τονίζοντας τη συναισθηματική επίδραση της, μια ζωντανή παράσταση πάνω από τις διακοσμητικές και τεχνικές πτυχές του. Η συγκεκριμένη μορφή δημιουργικής τέχνης ορίζεται «η τέχνη του δέρματος».

Καλές τέχνες
Μετά την ήδη καθιερωμένη τάση στη Δυτική Ευρώπη, η ζωγραφική σώματος έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 2006, η πρώτη γκαλερί αφιερωμένη αποκλειστικά, σε θέματα ζωγραφικής τέχνης του σώματος, άνοιξε στη Νέα Ορλεάνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2005, η τεχνική έχει  χρησιμοποιηθεί σε stop-motion με ζωγραφική σώματος κινουμένων σχεδίων και έχει λάβει πάνω από 800 εκατομμύρια προβολές στο YouTube

Ζωγραφική προσώπου
Είναι η καλλιτεχνική εφαρμογή των καλλυντικών στο πρόσωπο ενός ατόμου. Υπάρχουν ειδικά καλλυντικά «χρώματα»  με βάση το νερό που γίνονται για τη ζωγραφική του προσώπου.
θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  για το ποια προϊόντα θα χρησιμοποιήσουμε. Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που προορίζονται για χρήση στο δέρμα. Το γεγονός ότι κάποιο  προϊόν φέρει την ένδειξη «μη τοξικό», δεν σημαίνει ότι προορίζεται και για να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα.
Τα σύγχρονα υδροχρώματα προσώπου και σώματος είναι  κατασκευασμένα σύμφωνα με τις πιο αυστηρές οδηγίες, που σημαίνει ότι αυτά  είναι όχι μόνο  μη τοξικά, αλλά και μη αλλεργιογόνα, και μπορούν εύκολα να πλυθούν και να απομακρυνθούν.
Η ζωγραφική προσώπου και σώματος έχει χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια, για το κυνήγι, για θρησκευτικούς λόγους, επίσης για λόγους στρατιωτικούς, όπως καμουφλάζ σε μια στρατιωτική μονάδα. Πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες δείχνουν ότι οι Νεάντερνταλ είχαν τη δυνατότητα και τα εργαλεία για την ζωγραφική προσώπου
Παρά το γεγονός ότι αυτές οι συνήθειες σχεδόν χάθηκαν  στο δυτικό πολιτισμό, μετά την πτώση της γαλλικής αριστοκρατίας, η ζωγραφική προσώπου επανήλθε το λαϊκό πολιτισμό κατά τη διάρκεια των hippie, κίνημα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπου ήταν κοινό για τις νέες γυναίκες να διακοσμούν τα μάγουλά τους με λουλούδια και ειρηνικά σύμβολα σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Στον εμπορικό στίβο
Οι καλλιτέχνες ζωγράφοι του σώματος είναι περιζήτητοι από μεγάλες εταιρίες

Πολλοί καλλιτέχνες εργάζονται επαγγελματικά ως ζωγράφοι σώματος για τηλεοπτικές διαφημίσεις, επίσης συναντάμε εκατοντάδες παρουσιάσεις με ζωγραφική σώματος, στις σελίδες των περιοδικών παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Ζωγράφους του σώματος  επίσης συναντάμε  συχνά στην αρένα των ταινιών, κυρίως στην επιστημονική φαντασία, με την αύξηση του αριθμού των περίτεχνα ξένων δημιουργιών με βαμμένα  σώματα 
Η επιτυχία της ζωγραφικής σώματος έχει οδηγήσει σε πολλές σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις και ένα συγκεκριμένο περιοδικό στο εμπόριο ( Illusion Magazine) για τον κλάδο αυτό, προβάλλει έργα από όλο τον κόσμο.

Ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον συναντάμε από παιδαγωγούς, νηπιαγωγείων συνήθως, ώστε να μπορούν να κάνουν ευχάριστες εργασίες με τα παιδιά. Επίσης καλλιτέχνες που ασχολούνται με παιδικά πάρτι κ.ο.κ.

Στη σχολή μας το συγκεκριμένο τμήμα έχει διάρκεια 1 μήνα

Διδακτέα ύλη:
•    Παρουσίαση του Body paint & Face paid και που εφαρμόζεται
•    Στοιχεία Δερματολογίας
•    Τύποι δέρματος-PH
•    Περιβάλλον εργασίας-Υγιεινή
•    Γνωριμία με τα υλικά
•    Εργαλεία του καλλιτέχνη & Απολύμανση
•    Βασικές τεχνικές ζωγραφικής
•    Χρώματα λαδιού, νερού, οινοπνεύματος, pigments, UV
•    Στάδια πριν το Body paint & Face paid
•    Χρώματα σε σπρέι και η εφαρμογή τους
•    Χρωματολογία
•    Φωτοσκιάσεις
•    Πρακτική άσκηση υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της καθηγήτριας στο χαρτί και σε φυσικό μοντέλο
•    Παιδικά πρόσωπα
•    Επαγγελματική συμπεριφορά


 Ζητήστε πληροφορίες σήμερα, στέλνοντας μήνυμα με την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας, ή επικοινωνήστε με την σχολή μας στο 2118001005 για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.
211 8001005 2118001005

Στείλτε το μήνυμα σας

 

BEAUTY MASTER

Νικ. Πλαστήρα 29 Νέα Ερυθραία ΤΚ 14671 Τηλ. 2118001005