Σχολή Αναγνωρισμένη από το Κράτος. Πιστοποιημένο κέντρο σπουδών ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1 Λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο Ν.4093/2012, με Α.Π. 15106/2016 & Αρ. αδείας 2101342 του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Σεμινάρια Αποτρίχωσης με Κλωστή

Εισαγωγή
Η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια φυσική τεχνική αφαίρεσης τρίχας χωρίς χημικά, που χρησιμοποιεί νήμα από βαμβάκι 100%.
Η χρήση του νήματος στο πρόσωπο, έχει ελάχιστες πιθανότητες ερεθισμού και είναι πολύ κατάλληλο  για ευαίσθητα δέρματα, ειδικά για άτομα που έχουν αλλεργίες σε χημικές μεθόδους.
Είναι εξαιρετικά υγιεινή μέθοδος, καθώς μόνο το νήμα αγγίζει το δέρμα και απορρίπτεται μετά τη χρήση.
Είναι μια αρχαία μέθοδος  που προέρχεται από την Κεντρική Ασία και την Ινδία. Αυτή η αρχαία τεχνική  ασκείται εδώ και αιώνες από τις ωραιότερες γυναίκες της  Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Στην  εποχή μας, έχει κερδίσει δημοτικότητα στις δυτικές χώρες, όπου έχει αυξανόμενη ζήτηση.
Γίνεται χρησιμοποιώντας ένα νήμα από βαμβάκι όπου  η συστροφή του στην επιφάνεια του δέρματος  παγιδεύει  τις τρίχες και  τις  αφαιρεί  γρήγορα από το θυλάκιο.  
Είναι πιο αποτελεσματική  μέθοδος και λιγότερο επώδυνη από τις συνηθισμένες .  Γίνεται  συνήθως στα φρύδια, στο άνω χείλος  στο πηγούνι καθώς και σε άλλες περιοχές του προσώπου.
Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για αποτρίχωση, ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα, διότι δεν τραβάμε το δέρμα αλλά μόνο τις τρίχες.
 Έτσι το ανώτερο στρώμα του δέρματος παραμένει άθικτο, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μεθόδους.

Με αυτή τη λιγότερο επεμβατική τεχνική αφαίρεσης τρίχας ειδικά του  προσώπου, αποκτάτε  ένα αποτριχωμένο πρόσωπο και ένα χαριτωμένο φρύδι με καθαρά και καλά καθορισμένα άκρα που πλαισιώνουν το μάτι.
Με τις ρυθμικές κινήσεις του νήματος στο δέρμα, τα νεκρά κύτταρα του  αφαιρούνται και διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος που προκαλεί την αναζωογόνηση του.
Επίσης η αποτρίχωση με κλωστή είναι ιδανική μέθοδος για τα φρύδια μας και έχει  καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες τεχνικές.
Με τον τρόπο που γίνεται, μπορεί να απομακρύνει την ίδια στιγμή περισσότερες τρίχες (όχι μία μία) και επιπλέον  βοηθάει στο σχήμα του φρυδιού διαμορφώνοντας μία ίσια γραμμή και δίνοντας σωστή κατεύθυνση στις τρίχες.

Πώς λειτουργεί;
Παίρνουμε ένα λεπτό νήμα βαμβακιού και το περιστρέφουμε  σε ένα διπλό κλώνο, το οποίο στη συνέχεια το περνάμε με τεχνική κατά μήκος του δέρματος.
Με ρυθμική - σχεδόν υπνωτική - κίνηση, οι ανεπιθύμητες τρίχες στερεώνονται στο νήμα και ο θύλακας τραβιέται με ακρίβεια μαζί τους.
Έτσι μπορούμε να αποτριχώσουμε φρύδια, άνω χείλος πιγούνι, λαιμό, κ.ο.κ.

Πόσο χρόνο χρειάζεται;
Μια απλή αποτρίχωση φρυδιών μπορεί να διαρκέσει μόνο 5-10 λεπτά. Το άνω χείλος διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Μια πλήρη αποτρίχωση προσώπου με νήμα χρειάζεται περίπου 15-20 λεπτά.

Πόσο κρατάει;
Ανάλογα με τον τύπο τρίχας και την περιοχή του προσώπου, η αναγέννηση των τριχών γίνεται μεταξύ 2 και 6 εβδομάδων. Οι οποίες με τον καιρό και με τη χρήση της ίδιας μεθόδου, θα φυτρώνουν  ολοένα και πιο αργά όπως επίσης  θα βγαίνουν λεπτότερες, λιγότερο άγριες και σκληρές από ότι ήταν πριν, επειδή οι τρίχες εξάγονται στη ρίζα, η οποία αποδυναμώνεται με αυτή τη διαδικασία.
Επίσης  μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία  αμέσως μόλις οι τρίχες μεγαλώνουν λίγο πάνω από το δέρμα   
Συμβουλές:
Μετά την αποτρίχωση, συνιστάται να περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν εφαρμόσετε ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά ή μακιγιάζ απευθείας στην περιοχή που αποτριχώθηκε, για να κρατήσετε τα  βακτηρίδια μακριά από τους ανοιχτούς πόρους. 
Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια ερυθρότητα στην περιοχή για λίγα λεπτά αλλά τίποτα παραπάνω.

Η αποτρίχωση με κλωστή είναι σύντομη και λιγότερο επώδυνη από άλλες μεθόδους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσεις  ένα επιδέξιο   χέρι  για να την εφαρμόσεις  σωστά και ανώδυνα.

Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης της συγκεκριμένης εξειδίκευσης είναι οι ακόλουθες:

1ο Στάδιο η εκμάθηση της μεθόδου

  • Κανόνες υγιεινής 
  • Θεωρητική ανάλυση των κινήσεων της μεθόδου βήμα βήμα
  • Πρακτική εξάσκηση σε μοντέλο με καθοδήγηση

2ο Στάδιο η εκμάθηση του σχηματισμού 

  • Σχηματισμός φρυδιών με τη μέθοδο της κλωστής
  • Σχήματα προσώπου (προσωπολογία)
  • Θεωρητική ανάλυση των κινήσεων της μεθόδου βήμα βήμα
  • Καθαρισμός φρυδιών
  • Πρακτική εξάσκηση σε μοντέλο με καθοδήγηση

Ζήτησε σήμερα πληροφορίες, συμπληρώνοντας  την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή επικοινώνησε με τη σχολή μας στο 2118001005

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.
211 8001005 2118001005

Στείλτε το μήνυμα σας

 

BEAUTY MASTER

Νικ. Πλαστήρα 29 Νέα Ερυθραία ΤΚ 14671 Τηλ. 2118001005